Локомотив (София) приема Черноморец днес от 19:00 часа на стадион "Българска армия" в мач от 25-ия кръг на "А" група. "Железничарите" са един от сравнително удобните съперници на треньора на "акулите" Георги Василев. За своята 30-годишна кариера като наставник Гочето е срещал Локо (Сф) в 31 мача за първенство с 5 различни отбора. В тях Генерала е записал 14 победи, при 6 ремита и 11 загуби. Головата разлика също е убедителна в негова полза - 55:34. Той е наставникът с най-много победи над "железничарите" у нас.

Само като треньор на Спартак (Плевен) и Нафтекс Василев има отрицателен баланс срещу днешния си противник. С Етър той е равен, с ЦСКА има леко предимство, а с "Левски" е повече от убийствен - 5 мача, 5 победи и голова разлика 22:0, или средно по 4,4 попадения на двубой. Паметен остава успехът му над Локо Сф с 8:0 в директен мач за титлата през сезон 1994/95.

Иначе сблъсъците на Гочето с "червено-черните" не започват никак добре - в първите 4 мача той записва 3 загуби и едно реми начело на Етър.

Доста скромно е представянето му в ЦСКА. В 5 мача като треньор на армейците срещу железничарите той записва едва 2 победи, при 2 равенства и 1 поражение, пише "Тема спорт". И въпреки всичко Генерала много добре знае как да излъже Локо (Сф), който през пролетта така и не може да намери себе си. През годините Гочето е доказал, че умее да побеждава "червено-черните", дори и когато е опрян до стената.

Подобно на "железничарите", "акулите" също се лутат в двете крайности по отношение на играта си след подновяването на шампионата, но за разлика от тях те вече са извън борбата за Лига Европа.

Интересното е, че именно бургазлии спряха през миналата година Локо (Сф) за турнирите на Стария континент. Тогава Черноморец спечели на стадиона в квартал "Надежда" с 1:0 след гол на Ектор Гонзалес. Така че днес столичани трябва да имат едно наум, ако не искат за трета поредна година да останат извън Европа. Иначе това е и единственият успех на "акулите" срещу Локомотив в София, откакто се завърнаха в елита през сезон 2007/08. През този период двата отбора се срещнаха 7 пъти помежду си - 3 победи за столичани, 2 ремита и 2 успеха за бургазлии.

Интересното е, че в цялата история на сблъсъците между двата тима Черноморец има едва 3 победи в София. /БЛИЦ