Треньорът на Локомотив (София) Драгомир Окука е сред вариантите за нов селекционер на Македония, пише скопският вестник "Вест".

Сред споменаваните имена е и Георги Василев, който в момента има договор с кипърския втородивизионен Агия Напа до лятото. Гочето бе сред кандидатите преди 3 години, но тогава македонците се спряха на словенеца Сречко Катанец. Нито Окука, нито Василев обаче са фаворити за поста. Босът на Локомотив (София) Николай Гигов не спира да сипе похвали по адрес на Окука, с когото има планове за дългосрочна работа.

Шефът на Македонската футболна федерация Хари Хаджиристевски ще разговаря първо с хърватина Бранко Иванкович, който за последно водеше Динамо (Загреб), а преди това бе на Мондиал`06 с Иран. Втори в списъка е настоящият треньор на Цървена звезда Чедомир Яневски, чийто контракт със сръбския гранд изтича през лятото.

Варианти са също досегашният помощник на Катанец - Вуядин Станойкович, и селекционерът на младежкия тим Мирсад Йонуз.

Апетит за поста изяви и бившият играч на ЦСКА Артим Шакири (вляво), който в момента рита в азербайджанския Карабах, но вече изкара треньорски курс.

"Ако федерацията ми гласува доверие, съм готов да спра със състезателната си кариера", заяви Шакири пред "Вест".

В търсенето на нов треньор ще помага и спонсорът на националния тим "Пума", който може да осигури по-високо възнаграждение на бъдещия спец.

Скопският вестник "Дневник" пък добавя към списъка с имена още две познати у нас - Драголюб Беклавац и Гьоко Хаджиевски. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ