Треньорът на Черноморец Георги Василев посочи вратата на нападателя Лис Муйтис, научи БЛИЦ. Двамата са имали голям скандал в началото на седмицата, след което Гочето не издържал и изгонил конгоанеца.
 
Муйтис закъснял за пореден път за тренировка, а когато пристигнал в базата на клуба, се бавел и не бързал да си облича екипа.
 
“Ти на какъв се правиш, на Зидан ли?”, попитал Георги Василев футболиста. Муйтис, който никак не обичал да си държи езика зад зъбите, отговорил прекалено нагло на треньора си с думите: “А ти пък кой си? Да не би да си Моуриньо?”
 
След тези слова чашата преляла и Гочето обявил, че Лис няма повече място в състава на Черноморец.
 
Конгоанецът, който през юли ще навърши 26 години, пристигна в бургаския клуб миналото лято. От началото на пролетния полусезон той е изиграл само три мача за “акулите”, а откакто Гочето пое отбора, няма записана и минута в официален двубой.
 
Василев усетил, че Лис се скатава още в първите си дни като треньор на Черноморец. Провел няколко разговора с конгоанеца, но забележките му минавали през едното и излизали през другото ухо на Муйтис. Поради тази причина спецът не разчиташе на нападателя в официалните срещи. След скандала преди няколко дни пък Гочето даже не искал да го вижда и на тренировките.