Георги Василев най-после се завръща на стадион „Ивайло“ след 23-годишно прекъсване. Наставникът, когото немската преса нарече Генерала, пое Етър през януари, но заради ремонтите досега отборът бе принуден да домакинства в Дебелец.

Георги Василев оглави „Етър“ през далечната 1981 г., като преди това бе негов основен футболист и две години (1979-1981) пом.-треньор. После в продължение на повече от десетилетие (с двегодишно прекъсване през 1984-85 в Спартак (Пл) и 1985-86 помощник в националния отбор) с работата си Гочето направи от Етър отбор, с който започнаха да се съобразяват всички, витрината започнаха да пълнят медали и купи, а върхът бе през 1991 г., когато „болярите“ станаха шампион и абсолютен хегемон в родния футбол, припомня sport-vt.com.

През 1992 г. Василев бе освободен, а впоследствие стана шампион с още два отбора – с „Левски“ и ЦСКА – постижение, което остава неподобрено в историята на футбола ни и до днес. Немския Унион (Берлин) пък треньорът издигна от регионалните групи до Втора Бундеслига и до финал за Купата на Германия плюс участие в евротурнирите.

Георги Василев бе обявен за Треньор № 1 на В. Търново за 20 век.

След точно 23 години той се завръща на стадион „Ивайло“ като наставник на „виолетовите“ в дербито срещу Спартак (Плевен). Двубоят на върха е утре от 15:30 часа.

Да посрещнем Генерала подобаващо! Да напълним стадион „Ивайло“ и покажем на футболна България каква атмосфера има на великотърновския стадион!

Неотдавна в интервю Георги Василев каза следното: „Отбор без публика е нищо, мъртъв е…“ Нека в събота от 15:30 ч. цяла България види по категоричен начин, че Етър беше, е и ще бъде винаги жив, завършва сайтът sport-vt.com.