Треньорът на Несебър Георги Василев даде интервю за агенция БЛИЦ, в което говори за предстоящия бараж за влизане в “А” група с Академик (София), както и по други теми, свързани с футбола.

-Г-н Василев, последните информации гласят, че вашият съперник почти е отписал баража?
-Вижте, тези психологически трикове са ми доста добре познати. С тях могат да бъдат излъгани всички други, но не и мен.
 
-Какво имате предвид?
-Ами тези “информации” показват, че в Академик има изключително добри професионалисти, говоря за ръководството, които знаят как да водят психологическата война. Целта е ясна – да ни преспят, да се създаде впечатлението, че Академик е обезкръвен, че едва ли не вече е развял белия байрак и се е предал.
 
-Успяхте ли да разузнаете вашия съперник?
-Да. Убедих се, че Академик е много стойностен тим. Даже бих казал, че те са отбор, който без никакви проблеми ще се задържи в златната среда на “А” група. Академик спечели срещу всичките си основни опоненти за първите места, но се препъна срещу по-слабите. Т.е. – загубиха, защото подцениха противниците си. Сега обаче няма да има никакво подценяване. Така че – не ни очаква лек двубой. Напротив – битката ще бъде на живот и смърт, както се казва.
 
-Вие обаче имате проблеми?
-Да. Четирима души са под въпрос. Но за разлика от Академик аз не финтирам и не се опитвам да заблуждавам. Просто това е самата истина.
 
-Имате ли опасения от главния съдия Стефан Спасов?
-Мачът ще се предава по телевизията, а освен това Спасов е един от най-добрите съдии у нас. Вярвам, че ще ръководи обективно баража.
 
-Вашият безкраен опит, който притежавате, няма ли да е част от козовете на Несебър в неделя?
-Надявам се да е така. Макар че в един мач всичко може да се случи. Аз вече съм губил в бараж – през 2008 година, когато като треньор на Нафтекс паднахме от Видима-Раковски. Дано този път шансът е на наша страна.
 
-Не мога да не ви попитам за оттеглянето на Бербатов от националния отбор?
-Аз напълно разбирам Димитър. И го подкрепям. Той е разумно момче. Рядко се срещат такива като него във футбола. Решението му не е плод на афект, а на дълъг размисъл. Бербатов беше съсипан от разни анонимници – било във форуми, било на други места. Хора, които се крият в тъмните ъгли и сипят здраво словесни стрели по негов адрес. Те обаче никога няма да повалят Димитър.

-Коментарът ви за бойкота на Иван Стоянов в националния тим?
-Ето тази тема не мога да я коментирам. Не съм вътре в нещата...
 
-Иван твърди, че рядко получава шанс да играе за България.
-Всеки футболист желае повече да е на терена с националната фланелка, но в крайна сметка решенията ги взема селекционерът. Но, честно казано, аз не искам нито да нападам, нито да защитавам Иван Стоянов.

-Да се върнем отново към Несебър. Ще ви бъде ли осигурен стабилен бюджет за нови попълнения, ако влезете в “А” група?
- Понеже Несебър е морски град, ще ви отговоря с една добре позната поговорка: Рибата е още в морето и не бива да избързваме със слагането на тигана върху котлона.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ