Легендарният треньор Георги Василев изненадващо бе уволнен от Черноморец. Ръководството на бургаския клуб обяви, че наставник на тима вече е Димитър Димитров-Херо. БЛИЦ откри за коментар Гочето, който сподели, че е подозирал за подготвяното му уволнение.

"Уволниха ме, но какво да се прави. Животът продължава. Те са разговаряли първо с него, след това ми се обадиха, за да ме уведомят, че вече не съм треньор на Черноморец, въпреки че имам договор за още един сезон", обясни случилото се Генерала.

"В България явно така стават нещата. Добре, че поне изчакаха да свърши първенството, а не ме уволниха по-рано. През последната седмица подозирах, че има нещо. Работех, не се притеснявах. Аз свърших черната работа в Черноморец. Давах шанс на млади момчета, трима направиха дебют в "А" група. Никой не отбелязва факта, че при гостуването на Пирин пуснах титуляр 10 българи и само един чужденец - Йохен Зайц. Така ги виждах нещата, подготвях се да правя лятната селекция, но се стигна до раздялата", добави видимо огорченият от случилото се Георги Василев.

"С Херо се поздравихме след мача с Локомотив (Пловдив), беше на стадиона. Той от доста време е тук", завърши Гочето.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Черноморец при Гочето
"А" група
20 кръг
Черноморец - Черно море 1:2
21 кръг Сливен - Черноморец 0:0
22 кръг Черноморец - Литекс 0:1
23 кръг Славия - Черноморец 0:1
24 кръг Черноморец - Монтана 0:1
25 кръг Локо (Сф) - Черноморец 2:1
26 кръг Черноморец - Калиакра 0:1
27 кръг Миньор - Черноморец 0:1
28 кръг Черноморец - Берое 0:2
29 кръг Пирин - Черноморец 1:1
30 кръг Черноморец - Локо (Пд) 1:2

Купа на България
1/4-финал Черноморец - Славия 7:9 след дузпи (3:3 в ред. време, 4:4 след прод.)

ОБЩО: 12 мача, 2 победи, 2 равенства, 8 загуби