Бившият треньор и на двата гранда Георги Василев заяви, че не вярва, че “червени” и “сини” може да уредят дербито. “Всякакви специалисти се опитват да опорочат този двубой, но няма да успеят, ореолът на вечното дерби ще си остане. Без да подценявам останалите фенове, но ЦСКА и Левски е основата в България, всичко останало е пълнеж. Никога не е имало няма и да има договорка между двата тима помежду им”, категоричен бе Гочето, който за пореден път се появи с нова визия. Този път треньорът лъсна нула номер и дори едва бе разпознат от присъстващите в залата.

“Работил съм и в двата отбора, печелил съм трофеи, но никога не съм имал проблеми с феновете, каквито например сега изпитва Емил Велев. От първия ден този човек започнаха да го освиркват, всичко е срещу него. Оставете го да работи, нека да покаже какво може”, призова Василев.

“Отсъствието на Гонзо няма как да не се отрази, тъй като той е лидер, работил съм с него, познавам го и знам какъв характер е. Лошото обаче е, че той в момента е едноличен лидер на Левски, всички вярват в него. Да ви кажа честно дори не вярвам, че няма да играе. Не се знае какви сили ще събере в последния момент и дали няма да се появи на терена”, допълни Гочето.

“При победата със 7:1 дерби просто нямаше. Това не е дерби, а тотално превъзходство на единия отбор. Дерби има, когато резултатът е 0:0, 1:0 или нещо подобно, когато има напрежение и драма. Радвам се, че бях съпричастен на този успех на Левски”, каза специалистът, който все още е без работа.

“Няма да скрия, че търся и желая да работя, но още нямам предложения. За последно бях начело на един кипърски втородивизионен отбор, но договорът ми изтече. От Левски не са ме търсили. Всички обаче гледат първо моето ЕГН, а не какви постижения имам. Не знам защо хората се притесняват, че съм на 62 години и карам 63-та”, завърши Георги Василев./БЛИЦ