Треньорът на Черноморец Георги Василев, който бе назначен на поста преди месец, променя политиката при трансфери. Специалистът ще залага на български футболисти и таланти от школата, а не на скъпоплатени чужденци. До голяма степен това е резултат от намалените финанси в клуба.

“Доволен съм, че не съм в Черноморец за 4-5 месеца, а ще имам време да реализирам идеите си и през следващия сезон. Контурите на бюджета за следващия сезон са ясни, президентът ми ги съобщи. Няма да е като преди, сега ще са други параметрите, но нищо страшно няма в това. Няма да търсим моментни успехи, а ще гледаме повече в бъдещето”, заяви Гочето на традиционната си пресконференция.

Той заяви, че голяма част от играчите от настоящия състав ще си тръгнат. „Мнозинството нови футболисти ще са българи. Не се отказваме от привличане на чужденци, но да не са световнонеизвестни. Ще търсим налагане на млади футболисти. Все пак на определени постове ще се спрем на опитни класни попълнения”, конкретизира плановете си Василев.

Черноморец гостува на Славия в среща от 23-ия кръг на „А” група на 25 април (понеделник). „Това е мач за набиране на самочувствие, за поддържането на заряда у футболистите”, посочи опитният специалист.