Легендарният роден треньор Георги Василев, който в момента е начело на втородивизионния Несебър, отговори на нападките на кмета на Каварна Цонко Цонев. Градоначалникът заяви, че от Несебър дават по 20 000 лева на всеки отбор, който победи Калиакра. Именно Несебър и Калиакра, заедно с Дунав водят битка за влизане в “А” група.

“От дете съм възпитан да уважавам държавни институции, затова в този случай не се обръщам към кмета, а към г-н Цонев, който със своите изявления ме отвежда на мисълта, че е залитнал и се е увлякъл в ролята на запалянко. Той хвърля петно не върху мен или Андрей Желязков, а върху една община и едно ръководство, което е далеч над тях като град и популярност. Обидата, която прави той с намека, че се дават 20 000 лева, е към тези хора, които работят и се стремят да постигнат нещо. Аз съм живял и живея в този мръсен свят - футбола, но той засяга хора, които са убедени, че правят нещо с перспектива”, каза Василев пред БЛИЦ.

“Той изглежда е адвокат, защото знае как да се изказва. Говори се, че преди няколко дни от Светкавица са легнали на Калиакра и това се случва три дни преди нашия мач. И това не е празна приказка. 7-8 души от основния състав на Калиакра не играха, на полувремето извадиха най-добрият си футболист, а само десетина минути след това направиха още две смени, за да спечелят мача спокойно. Гостите през цялото време бяха убедени, че ще победят. Говори се още, че община Каварна е давала пари на Балчик да направят равен с нас и те действително направиха равен. След това им се е изсмял и им е казал, че ще им даде едно агне за Гергьовден. Говори се, че постоянно във всеки един мач съдиите са му виновни, щом загуби”, допълни още Гочето.

“Съжалявам, че нашите телевизии бяха обещали да дадат и трите дерби срещи в Източната “Б” група, а не го направиха. Явно неговите пипала са стигнали и до там, за да не му видят резила. Ние сме от 3 месеца в Несебър и градим нещо трайно. Така както съм лаик в административната област и в метала, така той е далеч от мен като футболен човек. Мисля, че винаги е ясно как се изразходват общински пари, но той е кмет и добре знае как може да се получи черна каса”, завърши Георги Василев.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ