Етър ще се раздели с халфа Стамен Ангелов, съобщи президентът на клуба Александър Нанков. Ангелов се присъедини към „виолетовите“ през есенния полусезон, но със сигурност няма да бъде част от него през пролетния. Не е ясно още бъдещето на Радослав Анев, който също подсили етърци в средата на есента. На този етап той обмисля предложения от чужбина, уточни Александър Нанков. Вече си тръгнаха защитникът Тихомир Тодоров и халфът Николай Петров.

Според него по селекцията се работи, макар че е рано да се обявяват контректни имена освен досега известните. Както вече стана ясно, четири са засега новите попълнения във великотърновския тим. Това са защитниците Милчо Макенджиев, Тодор Стоев и Емил Копаранов и нападателят Тихомир Кънев. В Етър със сигурност остават опитните нападатели Тодор Колев и Иван Петков, така че според Александър Нанков причини за притеснение няма.

Новият старши треньор Георги Василев заяви, че е наясно с качествата на някои от наличните играчи. „Познавам възможностите на Милчо Макенджиев, който е играл при мен в Несебър, с Тодор Колев сме работили заедно една година в „Левски“. Добре познавам Емил Копаранов, чудесно ще е, ако се е възстановил след катастрофата. Имам наблюдения и върху Тихомир Кънев и Димитър Байдаков“, заяви пред sport-vt Георги Василев.

„Водим разговори с още няколко футболисти, така че новини ще има. За нивото, в което се състезаваме, разполагаме с достатъчно играчи“, поясни президентът на клуба Александър Нанков.

Спортно-техническият щаб работи и по уговарянето на контролните срещи. На 6 март етърци играят срещу бившия отбор на Георги Василев Несебър, със сигурност сред съперниците ще бъдат и младежките отбори до 21 години на Лудогорец и Литекс, преговаря се и с няколко отбора от „Б“ група.

Официално Етър започва подготовка на 26 януари, но от вчера неофициално тренировките започнаха, като футболистите, които са си във Велико Търново, вече поддържат форма.