Яна Чинкова, годеницата на защитника на ЦСКА Александър Бранеков, наточи мерник към телевизионна кариера. Топмоделката на агенция FH1 започва работа като водеща в PRO.BG.

Вече малко повече от месец носителката на титлата "Мис Пловдив" за настоящата година озарява с красотата си редакцията на телевизионната медия, информира Къп.бг. В момента бившата лекоатлетка тренира упорито за първата си изява от малкия екран, за която все още няма насрочена дата, но е сигурно, че ще е след Нова година.

Специалистите в телевизията подготвят миската за екранното й поведение и правилната й дикция пред камерата. Яна ще бъде водеща на сутрешен блок, който ще се излъчва само през уикендите.

21-годишната блондинка спечели сърцето на Бранеков, докато той носеше екипа на Локомотив (Пловдив). Двамата се залюбиха точно покрай "смърфовия" клуб, в който Яна бе състезателка в отбора по лека атлетика. Преди да зареже спорта Миската се състезаваше на 100 метра с препятствия и дълъг скок.

Когато обаче ЦСКА си върна Бранеков на "Армията", Яна го последва. И не сгреши. Букерът на FH1 Йоана Козева я привлече към агенцията, в която явно е била забелязана и от PRO.BG.