Спряганият за трансфер в ЦСКА ганайски нападател Рафаел Двамена от австрийския втородивизионен Аустрия (Лустенау) може и да заиграе в Германия, а не в родната Първа лига. Лично президентът на австрийския тим Хуберт Нагел потвърди, че за 21-годишния футболист има сериозни оферти, след като още от ноември втородизионните немски тимове Нюрнберг и Динамо (Дрезден) проявяват интерес към голаджията. Елитният австрийски Аустрия (Виена) също иска да привлече ганайския голаджия.

„За Рафаел има много, много добри предложения. За всеки играч си има някаква граница, при която човек може с удоволствие да го пусне да си тръгне. Ние обаче трябва да му намерим и заместник”, призна Хуберт Нагел пред spox.com.

Централният нападател е роден на 12 септември 1995 година, висок е 184 сантиметра. Направи отлична есен и помогна на тима си да зимува на трето място в класирането. В 22 мача Двамена реализира 21 гола. Той бе точен 18 пъти в 20 шампионатни срещи. Освен това реализира 3 попадения в двубоя за Купата на Австрия. Преди да премине в тима от Лустенау, Двамена бе собственост на Залцбург. През лятото обаче клубът се отказа от правата му.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига