В "Левски" също тъгуват по загубата на Георги Калоянчев, който вчера си отиде от този свят. "Сините" изказват най-искрени съболезнования на близките и семейството на големия актьор. От "Герена" припомнят че Калата никога не е криел пристрастията си към клуба и винаги е помагал на "Левски".

Цялата публикация в официалната интернет страница на "сините":

На 87-годишна възраст почина един от най-обичаните български актьори Георги Калоянчев. Калата, както всички го наричаха, е от Бургас. През 1952 година завършва Държавното висше театрално училище завършва. Веднага след това го взимат в трупата на Народния театър. Първият му филм е от 1951 г. - „Утро над родината”. Там играе циганчето Сали. Няколко години след това Калоянчев преминава в трупата на новосъздадения Сатиричен театър.

Следват поредица от незабравими образи в незабравими филми - Спиро в „Специалист по всичко”, инспекторът в „Инспекторът и нощта”, Езоп в „Езоп”, Ганьо Балкански в „Бай Ганьо”... В киното има над 70 филма.

Калата бе известен и с болезнената си привързаност към "Левски". Още като малък, в родния си Бургас той е бил фен на местен отбор, който е носил името "Левски". След идването си в столицата, съвсем естествено, започва да посещава мачовете и да стиска палци за успех на "сините". Нерядко Калата е използвал своя авторитет, за да помага на отбора. Калоянчев бе много близък приятел с най-голямата легенда на "Левски" - Георги Аспарухов-Гунди.

ПФК "Левски" изразява най-искрени съболезнования на близките и семейството на Георги Калоянчев.

Почивай в мир, Кала!

Почина великият български артист Георги Калоянчев!

Последните думи на Калата: Оставете ме да умра спокойно!

Павел Поппандов: Калата спаси Жоро Соколов да не отиде в ЦСКА