Най-известният футболист от с. Сатовча - дългогодишният голмайстор в българския професионален футбол Росен Каптиев, започна сериозен бизнес в САЩ с инвестиция от няколко долара. Той ги платил за обява в местен вестник, излизащ в щата Илинойс. Съдържанието на обявата гласяло: „Професионален футболист набира деца, които искат да се занимават с този спорт”. За 20 дни се записали 20 хлапета и от близо месец предприемчивият сатовчанин е собственик на спортна школа. Понеже интересът към нея непрекъснато расте, Каптиев обмисля дали да не раздели децата по възраст.

Без всякаква инвестиция 33-годишният Росен решил и проблема с мястото за тренировка - в района, където живее, има много църкви, почти всички те притежават парцели с футболни терени и духовниците не само не му правят спънки и проблеми, но и са много доволни, ако той предпочете тяхното игрище за тренировка на децата, пише в. “Струма”.

Бившият юноша на Локо (София), натрупал стаж и опит като футболист в Пирин (Благоевград), Рилски спортист, Миньор (Перник), Дунав (Русе), Птолемаида Лигниторихи (Гърция), Вардар“ (Скопие) и Спартак (Варна), от 3 месеца е в САЩ, където премина успешни проби за новия професионален отбор Инди Илевън и стана първият избран футболист в клуба.

Той живее в щата Илинойс заедно със своята приятелка Силвия, която е в Америка вече от 10 години. В момента Росен се бори с английския, за който му помага Силвия, и се готви за участието на „Инди Илевън“ в първенството на ниските дивизии през 2014 година. Тъй като двамата му любими футболисти са Христо Стоичков и аржентинецът Лионел Меси, на които всячески се опитва да прилича по спортна дисциплина и умения на терена, Росен е убеден, че много скоро новият му отбор ще се качи в по-висока дивизия.