"Ботев" (Пловдив) не се отказва от привличането на голмайстора Юнес Хамза. 27-годишният тунизийски нападател отдавна е желан от Станимир Стоилов, но все още "жълто-черните" не успяват да го договорят.

В същото време от днес към "Ботев" (Пд) на лагера в Кипър се присъединиха съотборниците на Хамза в Петролул (Плоещ) - румънецът Александру Бенга и конгоанецът Феребор Доре. Те ще преминат медицински прегледи и ако всичко е наред, се очаква да подпишат договори. Само преди дни "канарчетата" парафираха с други двама румънци - Сърджан Лукин и Александру Куртеан, привлечени от Динамо (Букурещ). 

Набелязаният от Мъри Юнес Хамза е в постоянен контакт с "Ботев" (Пд), но все още не приема предлаганите му условия.

След всеки разговор между ръководството на пловдивчани и футболиста, той поставял все по-високи финансови претенции. Освен това изтъкнал, че е получил по-сериозна оферта от китайски клуб. От "Ботев" (Пд) коментираха за БЛИЦ, че това може да е хитър ход от негова страна в опит да си издейства още по-голяма заплата при "канарчетата".

По неофициална информация, "жълто-черните" са му предложили по 25 000 евро на месец.

Мъри дори се обърнал към досегашните съотборници на нападателя в Петролул - Бенга и Доре, с идеята да го навият да дойде в "Ботев" (Пд). 

Хамза Юнес има 34 гола в 52 мача във румънското първенство. Преди няколко дни Петролул засили атаката си с Адриан Мути и Янис Зику и го постави в трансферната листа. В северната ни съседка твърдят, че интерес към желания от Мъри нападател проявява и Нант.

Тунизиецът е роден на 16 април 1986 година. Класически №9 е, а благодарение на високия си ръст - 1,86 метра, играе и отлично с глава. Петролул е първият му европейски отбор, като преди това е носил екипите на тунизийските Сфаксиен (6 сезона, 176 мача, 66 гола) и Етоал до Шахел (2 мача).

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА