Локомотив (Горна Оряховица) спечели Купата на Аматьорската футболна лига след успех с 2:0 на финала над Саяна (Хасково). Срещата се игра на стадиона в Бистрица и беше прилично посетена, като агитката на победителите създаде атмосфера с няколко хвърлени димки.

Ивайло Тодоров откри резултата в 82-ата минута, а Николай Иванов на празна врата в 94-ата оформи крайния резултат.

Купата на победителите беше връчена от президента на Аматьорската лига и вицепрезидент на БФС Румен Вълков.

Победителите взимат 20 хиляди лева от наградния фонд на турнира, а загубилите ще си поделят 5000. И двата отбора обаче ще продължат да играят в аматьорската Трета лига. Локомотив (ГО) остана на второ място в Северозападната група, където беше изпреварен от Бдин (Видин). Тимът на Саяна (Хасково) в момента е на шесто място на Югоизток и може да завърши само една позиция по-нагоре.

Локомотив (Горна Оряховица) е първият отбор от Северозапада, който печели аматьорската купа от 10 години насам, когато победител стана Локомотив (Мездра). През миналата година купата стана притежание на Витоша (Бистрица), а през 2021-а на Розова долина (Казанлък).

В турнира за Купата на АФЛ имат право да участват всички клубове от Трета лига надолу, които са част от аматьорската структура. Най-напред те определят областни победители на елиминации, след което отиват на зонален етап. Полуфиналистите са по един от всяка зона.