В истинско голово шоу се превърна контролата между Дунав (Русе) и Оборище (Панагюрище). Тимът от Русе загуби с 3:4. Проверката се игра на клубната база на „Ботев“ (Пловдив) в Коматево.

Дунав беше по-активен през първата част и Мартин Ковачев откри резултата в 40-ата минута. Само три минути по-късно Иван Колев изравни за Оборище.

След почивката треньорът на русенци Веселин Великов смени целия отбор и това повлия на синхрона в действията на играчите. Тимът от Панагюрище поведе с гол на Заприн Голачки в 48-ата минута. Лозев все пак изравни две минути по-късно.

Лъки Пол Отофе отново изведе Оборище напред за 3:2 в 60-ата минута. Опитният халф на русенския отбор Ивайло Раденцов изравни за 3:3 в 72-ата минута, а Николай Кузманов оформи крайното 4:3 за панагюрци две минути преди края.

"Това беше на практика първата ни игра на голям терен за тази година. Заради обилния снеговалеж и ниските температури не можехме да си позволим това в Русе до момента. Доволен съм само от първото полувреме. Футболистите на Оборище минаха 3 пъти центъра и ни вкараха 3 гола през второто полувреме. Личи си, че имаме още много работа по отношение на физическата подготовка и сработването. Надявам се в следващите проверки да покажем по-добра игра", заяви Великов.

Дунав продължава подготовката си в Стара Загора. На 28 януари (четвъртък) отборът играе контрола в Свиленград срещу местния тим. На 30 януари (събота) предстои приятелски мач срещу Берое, след което тимът се връща в Русе. От 6 до 16 февруари Дунав ще се участва на "Балчик Къп", където е в една група с Черно море, "Ботев" (Враца) и Интер (Плачидол).