Футболистът на ЦСКА Павел Головодов разпространи официално изявление относно трудната ситуация, в която се намира. Татко му - Георги Головодов, бе диагностициран с рак на първи шиен прешлен и се нуждае от спешно лечение. В последните няколко дни голяма част от футболната общественост изрази желание да помогне на Павел и 9-годишното му братче Даниел, които се борят да спасят живота на баща си. Двамата са без майка, след като тя почина през лятото на 2014 година от тежка болест.

Ето сметката за дарение за помощ на Георги Головодов

Георги Павлов Головодов, Уникредит Булбанк
IBAN: BG68 UNCR 7527 1098 3172 15


Ето обръщението на Павел Головодов:

Скъпи приятели, армейци, скъпи хора,

Използвам възможността чрез нашия клубен сайт, като се надявам посланието ми да се разпространи във всички медии, да се обърна към всички вас и да изрека едно голямо БЛАГОДАРЯ!

Възхитен съм от факта, че българите са запазили човешкия си облик и своите добродетели, като подадоха ръка на мен и моето семейство в този изключително труден и съдбоносен момент за нас.

Искам да изразя специални благодарности към колегите от ПФК Левски, ПФК Лудогорец и Детско-юношеската школа (ДЮШ) на Литекс, които с действията си показаха на всички фенове и любители на футболната игра, че съперничеството между отборите трябва да бъде само и единствено на терена. Извън него ние сме преди всичко хора, които трябва да се уважават и подкрепят. Инициативата на Левски, Лудогорец и Литекс е прекрасен пример за това.

Изказвам и най-искрените си благодарности на всички, които веднага се свързаха с мен и моя клуб и заявиха своята подкрепа и готовност да помогнат на семейството ми.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ!

Павел Головодов