Нидерландският гранд Фейенорд е набелязал титулярния вратар на Левски Пламен Андреев за заместник на преминаващия в английския Саутхемптън Джъстин Бейлоу, твърди изданието 1908.nl. Клубът от Ротердам иска да вземе 19-годишния български талант още до края на трансферния прозорец в края на месец август.

Андреев преподписа договори си наскоро и е обвързан със "сините" до 2026 година. Той има и повиквателни за националния отбор на България през миналото лято, но не взе участие в европейските квалификации срещу Литва и Сърбия.

Джъстин Бейлоу все още не е преминал окончателно в завърналия се във Висшата лига Саутхемптън, но той вече се сбогува феновете на отбора от Ротердам. Той трябва да пътува за Острова, където ще бъде представен като нов футболист на "светците".

Сред потенциалните заместници на Бейлоу, освен Пламен Андреев, се споменава и името на вратаря на Спарта (Ротердам) Ник Олей.

През това лято Левски привлече хърватския вратар Матей Маркович, но той започна като титуляр само в първия мач срещу Локомотив (София), като след това получи контузия и веднага под рамката застана Андреев и с много стабилно представяне спечели обратно титулярното си място. Според авторитетното издание Transfermarkt цената на Пламен Андреев в момента е 2 милиона евро.