Лидерът на Втора Лига Кариана обяви защо ще прекрати участието си в първенството след края на есенния полусезон. В отворено писмо вицепрезидентът на клуба Камелия Йосифова обясни ситуацията. Предлагаме ви част от нейното изявление:

"Комплексни са причините ФК „Кариана“ (Ерден) да преустанови участието си във Втора професионална футболна лига от 1 януари 2021 година. Една от тях е, че в момента здравословното състояние на собственика на клуба Милан Йосифов е нестабилно. От няколко месеца лекарите се опитват да се справят със здравословните проблеми на баща ми.

Както Ви е известно, проектът „Кариана” е именно на Милан Йосифов. Само неговото силно желание и любов към футбола, подкрепата на семейството и успешно ръководения бизнес, позволиха на ФК ,,Кариана“ да се реализира успешно шест години, от които трета в професионалния футбол.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Благодарение на футболистите и добрата работа на треньорския щаб ФК „Кариана“ съвсем заслужено дълго време е лидер в класирането. Повечето специалисти в България не вярваха, че един отбор от село може да е начело и да превъзхожда съперници с традиции във футбола. Няма как с лека ръка да се сложи точка на нещо, което е градено с години, с много нерви, и не на последно място, с много любов!

За жалост, живеем във време на пандемия, което също дава отпечатък върху живота в целия свят. Въпреки кризата през пролетта, ръководството на ФК „Кариана” не остави футболисти и треньори, както и техните семейства без заплати. Месечните възнаграждения се получаваха не на 50, не на 70, а на 100 % в месеците, когато държавата бе затворена, докато в други клубове имаше драстични намаления. Така е и сега – винаги навреме се изплащат заплати и премии.

Със собствени средства клубът има затревен терен и терен с изкуствена настилка, където могат да се играят и официални мачове.

ФК „Кариана“ си спечели уважението на много хора в региона и страната. Тимът от това малко бойчиновско село показа как трябва да се работи, за да има успехи!

Не се съмнявам, че негативните реакции за преустановяването на участието на отбора са много. За жалост, когато в едно нещо се намеси и човешкият фактор – трябва да се взимат и трудни решения!

Камелия Йосифова
вицепрезидент на ФК „Кариана“