ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нападателят на чешкия гранд Спарта (Прага) Мартин Минчев напусна лагера на мъжкия национален отбор преди приятелския двубой с Иран (7 септември) и европейската квалификация срещу Черна гора (10 септември), съобщиха от Българския футболен съюз (БФС).

Причината е травма, която няма да му позволи да вземе участие в предстоящите мачове. На този етап селекционерът Младен Кръстаич няма да вика заместник на контузилия се футболист.

Така ситуацията в тима става тревожна, тъй като още един основен играч отпада от сметките на Кърстаич. Само преди няколко дни стана ясно, че защитникът на Специя Петко Христов също е получил контузия и няма как да играе.

Светослав Вуцов, който е основен вариант за вратарския пост, също не е в най-доброто си състояние и едва преди дни започна да пази за втория отбор на Славия. С контузия е и крилото на Левски Марин Петков, който вкара гола за националния тим при гостуването на Литва.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

С дълготрайна контузията е и Антон Недялков. Защитникът на шампиона Лудогорец все още не може да се оправи от възпалителни процеси в костта на петата.

Филип Кръстев, който направи трансфер в тима на Лос Анджелис от МЛС на САЩ, пък не е в отбора заради прекалено краткото време за адаптация.

При тези проблеми опциите за Кръстаич в атака за мачовете с Иран и особено за европейската квалификация с Черна гора не са никак големи. До капитана Кирил Десподов, преминал днес от Лудогорец в ПАОК (Солун), остава Спас Делев, както и пълният дебютант Преслав Боруков. За атаката е повикан и Георги Русев от ЦСКА 1948.

Иначе националите на България направиха първа тренировка под проливния дъжд на базата на БФС в Бояна. Те се готвят на терените там, а ден преди мача с Иран ще пътуват за Пловдив.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!