Председателят на Управителния съвет на Локомотив (Горна Оряховица) Иво Димитров алармира футболната общественост и кмета на града инж. Добромир Добрев, че клубът е изпаднал в тежка финансова криза и до края на сезона във Втора лига ще разчита на юноши.

Димитров разкрива и за разигралите се скандали в Горна Оряховица, включително как фенове са изгонили футболиста Радослав Байчев.

В момента "железничарите" са на последното място с едва 2 точки след 2 равенства и 5 загуби.

БЛИЦ публикува изявлението на Иво Димитров: 

"До кмета на Община Горна Оряховица, до Общински съвет

Уважаеми инж. Добрев, уважаеми общински съветници,

Като отговорен човек, емоционално и професионално свързан със съдбата на ОФК Локомотив, считам за необходимо и ви информирам за последните събития, както и за евентуалните последствия за футболния клуб на Община Горна Оряховица. На 14 септември се проведе редовно отчетно-изборно събрание на ОФК Локомотив, на което трябваше да се вземат отговорни и мъдри решения, свързани с управлението и развитието на футбола в нашия град.  

Делегатите приеха финансовия отчет за дейността, след което освободиха Управителния съвет на ОФК Локомотив. Група фенове, регистрирани като делегати в последните минути, бламираха избора на ново ръководство, опорочиха заседанието на висшия ръководен орган и изпратиха клуба в институционална безтегловност. Нанесена бе обида на клубни легенди като Ангел Минчев и Ценко Гавазов, обвинявайки ги в задкулисие и участие в предварително начертан сценарий, относно избора на Управителен съвет.

 efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Скандали предшестваха и Общото събрание. Същите, екстремистки настроени привърженици,  си позволиха по недопустим начин да обиждат и заплашват футболиста Радослав Байчев. Огорчен от отношението, притеснен за своето здраве и това на близките си, Байчев сам настоя да анулира договора си с клуба и да бъде освободен.

Всичко това доведе до тежки имиджови щети за клуба след публикации в регионалната и националната преса. В последните месеци, ръководството положи огромни усилия за финансовото оздравяване и стабилизиране на клуба. С помощта на рекламодатели, спонсори, спомоществователи и дарители, бяха стопени публичните задължения към НАП и бюджета. Локомотив се показа като коректен работодател и платец, който стриктно  изпълнява своите ангажименти към състезатели, персонал, бюджет и доставчици. Бяха предприети действия за събиране на вземания в размер на десетки хиляди лева. Ръководството на клуба активно работеше и за изграждането на собствен интернат в рамките на общинската професионална гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“.

Събитията  от последните седмици сериозно компрометираха публичния образ на Локомотив и това  рефлектира върху вече установени отношения  с рекламодатели и партньори. Голяма част от тях заявиха желанието си да прекратят търговските и договорни отношения с клуба. На практика съществува реална опасност клубът да не изпълни бюджета в приходната си част, да изпадне в неплатежоспособност и положение на несъстоятелност. В тази обстановка, ниe, членовете на ръководството, отказваме да работим под диктат и в режим на оставка. Някои дори вече обмисляме действия  за служебно заличаване от Агенцията по вписванията.

Струва ни се за целесъобразно Общинският съвет да преосмисли и преразгледа финансовото подпомагане на представителния мъжки отбор. Школата и клуба крещящо се нуждаят от два стандартни тренировъчни терена, от които поне единият да е с изкуствено покритие.  Като ръководител на клуба в последните години, смятам че Локомотив може да продължи участието си в първенството основно с юноши и поне четирима футболисти с професионален статут, за да не бъде застрашен професионалният му лиценз. Спортната инфраструктура е онзи фундамент, върху който трябва да градим концепцията си за развитието на футбола в Горна Оряховица.  

Вярвам, че във ваше лице, Общинското ръководство ще преосмисли и подреди приоритетите относно организацията и пълноценното функциониране на ОФК Локомотив.

С уважение, Иво Димитров, Председател на УС на ОФК Локомотив (Горна Оряховица)".

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРА ЛИГА