Юношеският национален тим на България до 19 години постигна голям успех, класирайки се на Европейското в Унгария през юли. Съставът на селекционера Александър Димитров спечели с 2:0 срещу Чехия в Сливен за втората си поредна победа на Елитния кръг на квалификациите, на които страната ни е домакин.

Головете за младите "лъвчета" бяха дело на Никола Колев и Антонио Вутов през второто полувреме.

След последния съдийски сигнал на мача в Сливен нашите първо се зарадваха бурно, след което делегатът на двубоя охлади радостта им, като обяви, че регламентът е променен и се гледа головата разлика. При това положение оставаше интрига за четвъртък, когато селекцията на Александър Димитров се изправя срещу Италия, който падна днес от Швеция с 1:3. От УЕФА обаче съобщиха, че България U19 e първият тим, който е на финалите в Унгария.

Преди дни нашите надвиха с 2:1 Швеция и с пълен актив от 6 точки оглавяват класирането. Така мачът с Италия в четвъртък на стадион "Берое" от 19:00 часа е изцяло за престиж.

Това е уникален успех за Александър Димитров и момчетата му. За последно национален тим на България беше на еврофинали през 2008 година, когато Михаил Мадански изведе набор 1989 на шампионата в Чехия.

Съставът на България:
Любенов, Петров, Гълъбов, Хубчев, Колев, Вутов (78-Попов), Орачев (66-Даскалов), Б. Цонев, Минчев (82-Десподов), Василев, Петков.