Популярният не само в България спортен журналист Румен Пайташев има рожден ден днес. Легендата на перото става на 65 години. Той е роден на 27 януари 1956 година в София. Завършва висшето си образование в СУ „Климент Охридски“ със специалност журналистика.

Работил е в редица вестници, а интервютата, които е направил със световноизвестни личности, буквално нямат край – Пеле, Марадона, Алфредо ди Стефано, Йохан Кройф, Еузебио, Хеленио Херера и още, и още, и още. Общо над 200 лични интервюта!

Отразил е на живо 8 световни и 8 европейски първенства. Толкова на брой – 8, са и турнирите за Копа Америка, на които Пайташев също е присъствал (няма друг български журналист, освен него, който да е бил на Копата). Отразявал е и четири пъти турнира за Купата на африканските нации, както и два олимпийски футболни турнири и др. Общо – 40 големи първенства! Автор е на точно 20 книги на футболна тематика.

БЛИЦ желае здраве, щастие, семеен уют и дълголетие на Румен Пайташев! И му напомня, че мемоарите, които подготвя, се чакат с огромен интерес.