Един от най-обещаващите млади български треньори Александър Захариев бе на едноседмично посещение в школата на Парма, съобщава campionia.bg. Въпреки забраната за публика по трибуните, като специален гост с покана лично от директора на школата на италианците, наставникът успя по време на своя престой да изгледа 2 мача на У17, един на Примаверата, както и дербито при У18 Парма – Аталанта, завършило със зрелищното 3:3.

Александър получи и достъп до цялата база и всички тренировки в академията на Парма. Наставникът проведе разговори с треньори от школата, както и лично с директора й Лука Пиаци. С последния бяха обсъдени и възможности за по-тясно сътрудничество в бъдеще. Александър имаше и дълги разговори с един от най-талантливите млади български футболисти – Божидар Костадинов, който сподели много неща от „кухнята“ на Парма и методите на работа там. Миналата година играчът премина в италианския отбор и в момента се състезава за У17 формацията.

Школата на Парма е една от най-добре работещите в Италия. Академията разполага с 5 естествени големи терена, 2 големи изкуствени, 1 малък изкуствен, 2 фитнеса, хотелска част и ресторант за първия отбор, както и общежитие за школата. Новият собственик на клуба вече е стартирал проект за изграждане на още няколко терена, нов фитнес и още по-голямо общежитие.

Надяваме се, че Александър Захариев ще пренесе наученото и видяното в България и ще помогне още повече на отборите, с които ще работи занапред, завършват от изданието.