ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Известният наш футболен треньор Иван Колев получи голямо признание в Индонезия. 66-годишният специалист е много уважаван в страната, където преди време води с голям успех местния национален отбор. 

Именно под ръководството на Иван Колев Индонезия постига единствените си две победи в историята за Купата на Азия.  

Местната преса го нарича Специалния и припомня паметните за страната успехи над Катар и Бахрейн. 

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Начело с Колев индонезийците надвиха с 2:1 катарците за Купата на Азия през 2004 г. При втория престой на българския треньор начело на тима идва втората и последна за момента победа на Индонезия в турнира - 2:1 срещу Бахрейн през 2007 г. 

Колев първо беше селекционер на островна държава в периода 2002-2004 г., след което и през 2007 г. За последно специалистът води Славия.

Поредното голямо признанието за Колев идва в навечерието на първия мач на Индонезия в турнира за Купата на Азия в Катар. На бившия отбор на българина предстоят мачове с Япония, Ирак и Виетнам в груповата фаза. Индонезийският национален отбор в момента е воден от Те-Йон Шин от Южна Корея.

Индонезия от години показва голяма признателност към българските специалисти. На огромно уважение се радва и селекционерът на младежкия ни национален тим Александър Димитров. Той работи близо 10 години в Индонезия.

В края на миналата година Димитров беше на стаж в рамките, на който се срещна с президента на ФИФА Джани Инфантино. Двамата разговаряха за актуални теми от българския футбол.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!