Голмайсторът на Лудогорец Роман Безяк получи голямо признание. Словенската звезда на българския шампион и носител на Купата на България беше определен за едно от откритията на Лига Европа от официалния сайт на УЕфА. 25-годишният Безяк финишира на трето място сред голмайсторите на турнира с 6 попадения и е след Сориано от Ред Бул Залцбург (8) и Пако Алкасер от Валенсия (7).

Словенецът блесна и снощи, когато прониза Адам Стаховяк за 1:0 на финала срещу "Ботев" (Пловдив) и донесе на разградчани Купата на България.

"Роден в Градец, Северна Словения, Безяк израсна толкова, че упорито върви по стъпките на местната легенда Златко Захович. Пристигна в Лудогорец през август 2012-а и имаше много да доказва. Направи обаче „тих" сезон и породи доста съмнения в качествата си. След като треньорът Стойчо Стоев пое тима и настъпи коренна промяна в играта му. В Лига Европа показа и качество, и количество (6 гола), отбеляза страхотни попадения на Лацио, наказа и бившия еврошампион ПСВ Айндховен", пише на официалния сайт на УЕФА за Безяк.

"Вкарах някои красиви голове. Не мога да отлича кой е най-добрият, хубавото е, че бяха важни за тима", допълва скромно словенският нападател.

Сред отличените от УЕФА са още Алан (Ред Бул Залцбург), Пако Алкасер (Валенсия), Кейта Балде (Лацио), Неманя Гудел (A3 Алкмаар), Кевин Кампъл (Ред Бул Залцбург), Антони Лопес (Лион), Матос (Фиорентина), Алберто Морено (Севиля) и Родриго (Бенфика).

Лига Европа - сезон 2013/2014

Купа на България