Най-важната крачка за възраждането на Ботев (Пловдив) без Димитър Христолов ще бъде направена утре, припомня Plovdiv24.bg. В събота сутринта ще се проведе учредително събрание, на което ще се поставят основите на бъдещата организация, която ще ръководи извадения от пепелта клуб. По план новата организация трябва да вземе лиценза на АД-то на Христолов, което е пред фалит, и отборът да се състезава от "Б" група, ако получи подкрепа от БФС.

Важната среща ще се проведе на закрито, като вътре ще се допуска само със специални покани. След нея ще бъде прочетено кратко съобщение за решенията, които са взети, а официална пресконференция с пълни данни ще се даде след няколко дни. В момента организацията от 16 души - легенди, фенове, общественици и бизнесмени работи само по организационни въпроси и всички слухове за нови треньори, играчи и т.н. спортно-технически постове в отбора са напълно неверни.
 
Миналата седмица лично премиерът Бойко Борисов връчи на привържениците на "жълто-черните" символичен ключ за стадион "Христо Ботев".