Защитникът на Локомотив (Пловдив) Фелисиен Сингбо се оказа освободен от националния отбор на Бенин, след като футболната федерацията уволни селекционера Мишел Дюсюйе и разпусна представителния тим на страната. Френският специалист ще получи неустойката по договора си, който изтича през юни.

От Федерацията са останали недоволни от представянето на тима по време на купата на Африканските нации, където записа загуби от Нигерия и Египет и завърши 2:2 с Мозамбик. По този начин “катериците” финишираха на трето място в Група “С” на турнира.

“Взето е решение за разпускане на националния отбор и техническото му ръководство. То е на база на показаната липса на дисциплина и патриотизъм от страна на играчите, както и на непостигане на поставените цели на купата на Африканските нации”, обявиха от Федерацията.

“Футболната федерация и спортното министерство имат съгласие, че отношенията с играчите от националния отбор трябва да преминат на съвсем различно ниво и това ще бъде още със следващите състезатели, които бъдат поканени в представителния тим”, допълниха футболните власти в Бенин./БЛИЦ