Спортният директор на Левски Георги Иванов коментира изтегления жребий за плейофите за влизане в групите на Лига Европа, който противопостави "сините" на шведския АИК.

"Казах и вчера, че който и да ни се беше паднал, трябва да го отстраним. Пак ще играем срещу шведи. Доколкото знам не вървят добре в класирането в тяхното първенство, но това не трябва да ни успокоява. Надявам се да ги отстраним в тази битка, която престои. В тази фаза едва ли има слаби отбори. Мисля че противника е приемлив, защото знаем, че Калмар е в по-добро състояние, отколото АИК. Хубавото е, че се разминахме с Трабзонспор, единствено от този отбор се притеснявах. Ще имаме човек, който ще гледа АИК на живо, ще направим всичко възможно, за да ги разузнаем добре и да сме наясно със силните и слабите им страни", заяви Иванов.

"Левски показа и доказа, че може да играе добър футбол. Надявам се да държим това ниво, защото целия отбор е амбициран да докаже, че миналата година ни преследваше малшанс. Надявам се да играем все по-силно. Много неща се промениха за тези един-два месеца. Взехме нужния треньор и нужните футболисти. На нас ни трябваха хора, които са жадни за успехи, които имат потенциал да растат нагоре. Така че бях сигурен, че Левски ще бъде по-силен от миналата година", допълни той.

"Работим в насоката да привлечем опорен халф. Почти сигурно ще вземем футболист на тази позиция и вече имаме вариант. Чужденец е. Не виждам българин, който да има нужните качества да ни свърши работа. Малко рискувахме с пускането на Йовов, но той си свърши работа. Надявам се да се възстанови по-бързо", завърши Иванов. /БЛИЦ