Спортният директор на “Левски” Георги Иванов е глобил с 5000 евро холандския нападател Сьорд Арс. Повод за солената санкция е било интервюто на нападателя пред холандска медия, в което той разкри, че треньорите на “сините” пушат в съблекалнята.
 
Арс говори няколко дни след загубата от ЦСКА (0:1), а това вбеси шефовете и те го извадиха от първия отбор. Той тренира няколко дни с юношите, но след това бе реабилитиран. Нападателят обаче не успя да се отърве от глобата.
 
Сьорд Арс е имал поставен срок, в който да се обади на холандската медия за опровержение. Той обаче не успял да изпълни нареждането, пише “Меридиан Мач”. Това дало повод на ръководството да го санкционира с 5000 евро. За целта е използвана точка в договора на футболиста, отнасяща се за уронване престижа на клуба.
 
В същото време Арс е бил информиран, че повече няма място на “Герена” и е свободен да си търси нов отбор. За разлика от Ларс Рисп и Марко Видович, който може да си тръгнат без пари, “Левски” ще иска 200-300 000 евро за холандеца. Интерес към него имат холандски и турски отбори, както и румънският Търгу Муреш.