Мениджърът на Левски Георги Иванов е готов със стратегията за новия сезон. Независимо дали “сините” ще се класират за евротурнирите, или не, Гонзо ще предприеме кардинални промени в трансферната политика на клуба. На очакваната среща с Тодор Батков бившият нападател ще предложи да бъдат изгонени или освободени всички чужденци през лятото. На Седрик Бардон ще му бъде предложен пост в клуба, а Тасевски, Жоазиньо и Бензукан ще бъдат продадени. Именно затова на последния мач с Пирин в ложите на “Герена” имаше куп мениджъри, което изненада домакините. С продажбата на чужденците Батков ще се опита да закърпи бюджета.

От тима ще бъдат отстранени ветераните Топузаков, Телкийски и Кривия, а единствено Христо Йовов и Георги Петков ще останат. Около тях ще се гради новия отбор за следващия сезон. “Сините вече са набелязали четирима играчи за летни попълнения – Дончо Атанасов и Иво Иванов от Берое, както и Даниел Младенов от Пирин.

Футболистите на Левски награбиха собственика Тодор Батков, само ден след като се прибра от сафари в Африка. Играчите настояват за среща с боса, за да научат кога ще си получат забавените премии и заплати. Ръководството на клуба е обещало, че най-късно до 15 май всичко ще бъде изчистено. Батков повече от месец не е стъпвал в съблекалнята на Левски и дължи на играчите по две месечни възнаграждения и няколко премии, както и голяма част от обещания бонус за класиране в груповата фаза на Лига Европа миналата есен./БЛИЦ