Георги Иванов-Гонзо проявява сериозен интерес към нападателя на ЦСКА Омар Косоко. Новината, която се появи в най-новия брой на вестник “ШОУ”, бе потвърдена пред БЛИЦ от мениджъра Болеслав Козакевич.
 
“Да, това е така. Гонзо ми се обади, тъй като Косоко попада в плановете му за лятната селекция на “Левски”. Интерес към Омар има и от други наши отбори, но искам дебело да подчертая, че българският приоритет за него е ЦСКА. На “Герена” предлагат същите условия, при които той евентуално ще остане при “червените”. Така че, ако ще остава в България, най-добре е да продължи кариерата си в ЦСКА”, заяви Козакевич.
 
“Според мен даже е най-добре Косоко да не избързва с трансфер и да удължи престоя си на “Армията”. Предстоят евротурнирите, където той ще може да вдигне цената си – стига, разбира се, да продължи по същия начин, както през пролетта. Помните, че Омар трудно се адаптира в ЦСКА през есента, а и беше преследван от контузии. След това обаче Стойчо Младенов му даде втори шанс и Косоко се възползва по-най-добрия начин, вкарвайки решителни голове срещу силни съперници – “Ботев” (Пд), “Левски” и Литекс. Омар се чувства отлично в настоящия си отбор най-вече заради треньора.
 
Аз изключвам варианта “Левски” и причините са ясни – реакцията на публиката, все пак преминаваш от единия в другия най-популярен тим. Това може да разконцентрира чувствително Косоко. Той има отлични качества, които са безспорни, но от психологична гледна точка подобен трансфер ще се отрази пагубно на психиката му.
 
Има много сериозен интерес към Омар от втородивизионен френски клуб, но пак повтарям – моят съвет е Косоко да не избързва. Що се отнася до удължаване на договора му с ЦСКА, тези дни ни предстои нов разговор с Александър Томов. Преговорите са в напреднала фаза”, уточни пловдивчанинът от полски произход.