Капитанът на “Левски” Христо Йовов изненадващо остана извън групата за днешния мач с “Ботев” (Враца) от 20:00 часа на “Герена”. Мениджърът Георги Иванов обяви, че всички футболисти са здрави и все някой трябва да отпадне от разширения състав, а и се оправда, че е дал почивка на Бижутера.

Съвсем друга обаче е причината за отстраняването на най-опитния футболист в състава на “сините”. Христо Йовов е бил набелязан за вожда на стачниците на “Герена”, пише “Меридиан мач”. Както е известно, в клуба от известно време се подозира бойкот на част от футболистите. Той започна още при загубата от Черно море с 1:3 във 2-ия кръг, продължи и при измъчената победа над Монтана с 1:0 миналия кръг, когато поискаха оставката на Гонзо.

Говори се, че един от помощниците на Георги Иванов дочул разговор в съблекалнята, в който Христо Йовов е интригантствал срещу мениджъра. Именно това била причината за изваждането на опитния състезател от групата за двубоя с “Ботев” (Враца) днес.

Собственикът Тодор Батков е поставил ултиматум за 9 поредни точки в следващите три мача, след днешния срещу новака “Ботев”. Става въпрос за двубоите срещу Миньор в Перник, Литекс на “Герена” и Лудогорец в Разград. Предстоящия днешен двубой не влиза в графата, тъй като се счита, че “сините” не би трябвало да имат проблеми, а и евентуален успех няма да бъде доказателство за излизане от кризата./БЛИЦ