Спортният директор на Левски Георги Иванов бе бесен от съдийството на Станислав Ставров. “Сините” загубиха от Черно море с 1:4 в 1/8-финален мач за купата на България.

“Сигурно нашият футболист няма право така да центрира от корнер, че вратаря сам да си вкарва топката във вратата. Тук не става въпрос само за отменения гол, а за всички отсъждания на съдията. Имаше 3-4 положения в началото на мача, влизания отзад, но реферът по никакъв начин не реагира, за да спре грубата игра на домакините. След това дойде отмененият гол и всички неща след изгонването на Рабех. Имаше удар без топка срещу Веско Минев. Нито го видя страничният съдия, нито главният. Нито го видя четвъртият съдия. Никой не виждаше нищо в този мач”, каза Гонзо.

“Вижте, крайно време е вече някой да вземе мерки в това съдийство. Пак се връщам към Димо Момиров. Не случайно и след мача с Литекс имах претенции към съдиите. Те излязоха тогава да защитават Николай Йорданов. Сигурно и сега ще защитават този човек, как си е изпълнил задълженията, които е имал. Смешно и жалко е, тъй като по този начин няма как да продължава българският футбол. През втория полусезон ще има мачове, които ще решават съдбата на отбори – за евротурнирите, други за изпадане. И ако така продължават нещата, първенството няма да приключи”, допълни Гонзо.

“На влизане към тунела на почивката му казах, как ще се погледне в огледалото утре и се прибрах. В началото на второто полувреме се връщам и четвъртият съдия ми казва, че нямам право да излизам, тъй като съм бил отстранен от пейката за обидни реплики.

Ако така продължаваме, ще има извадени отбори от първенството, не само нашия. Явно тези хора идват, изпълняват си поръчката, правят това, което трябва и си тръгват. Дават им висока оценка и после пак получават наряд и така почва да ми става смешно като гледам такива жалки хора. Ще подадем контестация, но няма да има никаква реакция от никъде. Сигурен съм, че съдията ще получи висока оценка”, завърши Георги Иванов./БЛИЦ