ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Tехническият директор в БФС Георги Иванов-Гонзо за пореден път изригна по повод коментарите по свой адрес и обвиненията в расизъм след думите му за това какви играчи трябва да играят в националния отбор. 

Иванов обяви, че не мрази хората с различен цвят на кожата, а просто иска силен български отбор и акцентира върху дейността си в БФС.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Шефът във футболната ни централа подчерта, че всички в тима ни работят за класиране на Евро 2024 и че той не е станал част от БФС, за да "живурка", а е там за издигане на футбола на високо ниво. 

„Заставам зад думите си, но може би хората не разбраха какво съм искал да кажа. Не съм расист и не мразя някого, който е с различен цвят на кожата. Желанието ми обаче е да играят българи. Ако някои смятат, че заради това си желание съм расист, то жалко за тях“.

„От първия ден, откакто съм в БФС, целта ми е да намирам играчи, които са родени в чужбина, но с български корени. Такъв е случаят с Лукас Петков, който играе в Аугсбург. Опитваме сега да му изкараме паспорт. Не виждам обаче как може човек, който е роден в Африка и има български паспорт, да играе в националния отбор“.

„Ако смятате, че българите искат чужденци да играят в националния отбор, то може да поканим най-добрите от efbet Лига, за да покажа, че не съм расист“.

„Не говоря празни приказки като казвам, че целта е класиране на Евро 2024. Ако някой си мисли, че съм дошъл да живуркам в БФС, то е сбъркал. Целта е да вдигнем футбола на такова ниво, че да се гордеем, че сме българи“,  заяви Георги Иванов пред Нова телевизия. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК