Лидерът на Левски Георги Иванов-Гонзо ще изведе Левски с капитанската лента в днешното дерби срещу ЦСКА, обяви БНТ. Новината бе потвърдена от треньора на "сините" Емил Велев, който подчерта, че сутринта Иванов е провел самостоятелна тренировка.

Гонзо получи разкъсване на мускулни влакна на левия крак при победата с 1:0 над Сливен през миналия кръг и оттогава не е тренирал с отбора. Срещу тима на Йордан Лечков той игра с маска заради счупена скула от мача с Беласица.

В момент, когато другите бяха отписали участието на нападателя в мача, БЛИЦ първи писа за желанието на Георги Иванов е да излезе на терена във Вечното дерби, пренебрегвайки  лекарската забрана. По-рано днес Гонг.бг информира, че Гонзо е бил при сръбска лечителка, която трябвало да го вдигне на крака за дербито.

"Ще играя и започвам титуляр. Бях на лечение в чужбина и се чувствам по-добре. Ще се опитам да помогна на отбора. Вярвам и в подкрепата на нашата публика. С нея ние, които сме на терена, ще търсим победата в мача. Не е важно аз да вкарам, важно е да бием. Аз на ЦСКА съм вкарал толкова, че скоро едва ли някой ще ме надмине. Не бих пропуснал да го направя отново ако ми се отдаде възможност. Искам да чувстваме подкрепата на феновете, а ние на терена ще дадем всичко от нас за да ги зарадваме", каза Гонзо.

Вчера при обявяването на групата на Левски за мача с ЦСКА името на Иванов не бе в нея. Извън списъка останаха Христо Йовов, Георги Петков и Николай Димитров./БЛИЦ