Спортният директор на "Левски" Георги Иванов бе крайно разочарован след срамната загуба с 1:3 от ЦСКА насред "Герена".

"Като се пазиш да не се одраскаш, няма как да биеш", ядосваше се Гонзо след мача.

"Цялото това напрежение си оказа влияние губим единоборствата. Наруши се постройката след първия гол. Не се получаваше нищо днес, всички сме разочаровани. Както ние, така и футболистите", каза Иванов.

"Ние опитахме атаки, но не намерихме верни решения. Не мога да говоря за криза след един мач. Нормално, загубихме. Явно има и този вариант - приземяване. За да победиш в дербито, трябва да проявиш характер и да наложиш волята си над другия отбор. Всички искаха да играят с топката, хвърляха се в единоборствата. Има още 14 мача, всичко може да стане. Били сме свидетели на стопяване и на по-голяма разлика. Отборът е показал, че има характер. Имахме положения, в които можеше да обърнем мача. Определено не играхме добре във всички фази. Очакванията, това, което вие пишете по вестниците, че ще бием с лекота с 4-5 гола, ни изигра лоша шега", добави Гонзо.

"Още от първия полусезон обяснявам, че Гара Дембеле е част от отбора. Той не е човек, който може да решава мачовете сам. При положение, че днес не играхме добре, е напълно нормално да не играе и той добре. Най-важното е да запазим спокойствие, а не да взимаме крайни решения. "Левски" върви напред. Ясен Петров ще бъде треньор, той е треньор на "Левски". По никакъв начин този мач и който и да е друг двубой, влияе върху това дали ще си тръгне. Не ме притеснява дали ще си тръгна. Правя всичко от сърце и душа. Дали и кога ще си тръгна зависи от собственика г-н Батков. Имаше много хвалби през тези два месеца, през които бяхме на подготовка. Футболистите са професионалисти, трябва да превъзмогнат всичко и срещу Локо (София) да излязат и да победят. Не играхме по добър начин. Лошото е, че загубата се случи в първия кръг, и то от ЦСКА. Те нямаше какво да губят. Вие след първия кръг правите генерални изводи. Ще видим "Левски" в оставащите мачове. Всяка среща е важна за нас", каза спортният директор на "сините".

"Не мога да коментирам какво стана с публиката на ЦСКА", заяви Иванов.

"Във всеки мач, който губим, предаваме феновете. Само можем да им бъдем благодарни, тъй като и днес ни подкрепиха. За да победиш в дербито, трябва да имаш характер. Когато излезеш и искаш само да играеш, а не да се одраскаш, не може да спечелиш дербито. Цялата игра, целият мач и загубата, всичко бе неприятно. Както и да видя как футболистите на ЦСКА се радват на нашия стадион", каза още Гонзо. /БЛИЦ