Мениджърът на Левски Георги Иванов говори дълго след равенството 0:0 с ЦСКА.

“Знаем, че имаме проблеми в атака и това не е тайна за никого. Като цяло отборът показа друго лице за разлика от двубоя с Локо (София). Ако Левски играе така, има път да върви нагоре. След мача с Локо (Сф) бе нормално всички да бяха разочарован. Имаше футболисти, които не изпълняваха тактическите указания и си играеха някакъв техен си футбол. За титлата се отдалечихме, нашата цел е да говорим за Лига Европа”, каза Гонзо.

“Имаше един фаул измислен на Петраш пред наказателното поле. В последните 5 минути имаше игра с ръка в наказателното поле на ЦСКА. Всички виждаме, че Левски има проблеми в атака и е нормално да търсим варианти. Знаем, че без да отбележим гол, няма как да победим. Нормално да има напрежение, след като не може да побеждаваме. Щом съм се хванал на хорото, ще играя до край. Истина е, че нервите са ми опънати до край. Но аз съм свикнал. По всякакъв начин ще се опитаме отборът да се вдигне и да играе като днес – говоря като раздаване. Има какво да подобряваме в играта, има какво да се желае, но съм сигурен, че Левски ще се вдигне и никога няма да сме на колене”, допълни Георги Иванов.

“Когато аз играех, побеждавах ЦСКА, но търсим най-добрия вариант за човек, който да реализира играта на отбора. Важно е да имаш футболист, който да вкарва. Колкото да говорят предишните шефове – Кокала и Боримиров, да си спомнят колко мача аз им реших.

Много е важно да имаш нападател, който да вкарва голове без положения. Сигурно те не могат да броят, вече 5-6 футболисти излязоха от този състав, който стана шампион миналата година. Не ми е удобно да коментирам себе си. Лидер се извоюва с играта, с начина на поведение на терена, така че отборът сам избира този човек, нито го правя аз, нито вие”, каза още Гонзо.

“Положителното беше, че отборът игра и се раздаде, а отрицателното е, че не успяхме да победим. Ще бъда доволен, когато Левски побеждава, но съм доволен от начина, по който играха момчетата. Опитвахме да печелим единоборствата, да играем правилно, но стара слабост ни е да не може да вкарваме голове. За нас от тук нататък всички играчи са ни като финал. Мирослав Антонов и Цачев са момчета с качества, но трябва време, за да свикнат. В момента сме на позиция, която не ни задоволява. Нашата цел беше да сме първи, имахме шанс, но го изпуснахме”, завърши треньорът./БЛИЦ