Спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо бе доволен след края на подготовката в Австрия. В последната си контрола “сините” загубиха от Аустрия (Виена) с 1:2. Следващата седмица Левски започва участието си във Втория предварителен кръг на турнира Лига Европа с мач срещу ирландския Дъндолк.

"Срещу Аустрия се получи добър мач, имаше старание и раздаване от страна на момчетата. В контролите по-важна е играта, а не толкова резултатите. Към това се стремим - да играем все по-добре. Разбира се, когато губиш, отчиташ грешките и си правиш съответните изводи. Те ще са ни от полза за официалните мачове, които започват от следващата седмица. Тогава вече резултатите ще са важни", заяви Гонзо.

"Във всички контроли имаше и положителни, и отрицателни неща. Аз съм доволен, че като отбор стоим добре на терена. Новите футболисти се адаптират бързо, за което им помагат по-опитните играчи. Мюлдер притежава необходимите качества, за да играе в Левски", добави Иванов.

"С Тодор Батков си говорихме общи неща. Обсъдихме мача, състоянието на тима, новите попълнения, Ние се чуваме всеки ден и той е информиран за всичко, което се случва в Левски", каза Гонзо.

"Ако намерим точния човек, ще го вземем. Няма смисъл да привличаме играч на всяка цена. Владимир Гаджев, и Христо Йовов се справиха добре на тази позиция (б.р. – има предвид дефанзивен халф). За този един месец се постарахме да свършим доста работа. Опитахме се по най-добрия начин да сработим играчите, да постигнем нужния синхрон в отделните линии. Доколко сме се справили, ще си проличи в официалните мачове. Видяното досега ми дава основания да мисля, че през новия сезон Левски ще играе добър, красив и резултатен футбол", завърши Гонзо./БЛИЦ