Спортният директор на “Левски” Георги Иванов заяви, че не се интересува и няма нищо общо с наказанието на Дока от Литекс. Както е известно, бразилецът бе санкциониран с 4 мача от Дисциплинарната комисия към БФС заради удар в лицето на Антон Костадинов от Пирин. Преди няколко дни Гонзо обяви, че очаква с интерес за колко мача ще бъде наказан Дока и даде пример с Гара Дембеле, който за дърпане на рефера преди време “изгоря” за 2 двубоя. Ако Апелативната комисия не уважи молбата на ловешкия тим, Дока няма да играе срещу “Левски” в 1/4-финал за купата на България.

“Нас тези наказания не ни интересуват. Ние винаги сме били за справедливост. Никой не е виновен, че Дока е направил това деяние. Всеки човек, футболист или треньор трябва да си понесе последствията, след като е постъпил некоректно и неправилно. Ние много пъти сме били ощетени. След мача в Ловеч бяха наказани Дарко Тасевски и Владимир Гаджев. След това Гара Дембеле беше наказан по доклад за това, че е дърпал съдията без да му е показан картон. Ние сме били потърпевши, така че не е коректно от Ловеч да търсят вината в нас.

Нормално е Литекс да води толкова пред нашия отбор. В момента са най-добрият тим. Има още 12 мача, те имат по-тежка програма от нас. Осем точки са доста, но мисля, че "Левски" все още има шанс да стане шампион“, каза спортният директор. Гонзо присъства на специална пресконференция, на която бе обявено, че Септември (Симитли) става сателит на “сините”. На брифинга присъстваха кметът на Симитли Апостол Апостолов – Поли, Александър Александров и Дарко Тасевски.

Георги Иванов коментира и заплахите на Цонко Цонев, че Калиакра ще бойкотира двубоя с “Левски” заради съдията на мача Черно море – ЦСКА Ивайло Стоянов. Кметът на Каварна постави ултиматум към Съдийската комисия да смени назначението на рефера, който според него няма да се справи с напечения двубой на “червените” във Варна. След загубата от Славия с 0:1 босът на Калиакра настоя Ивайло Стоянов да бъде наказан от БФС, но санкция не последва.

“Това си е лично техен проблем, но съм сигурен, че мач ще има. Ние се готвим за двубоя с Калиакра, отиваме в Каварна за победа. Тяхно право е, ако искат да не излизат”, коментира Георги Иванов.