Спортният директор на Левски Георги Иванов заяви, че е доволен от победата над Брестник с 2:0 за купата на България. “Сините” продължават на 1/8-финалите в турнира.

“Момчетата се бориха мъжки на тежкия терен, победихме заслужено. Срещнахме отбор, който знаехме, че играе добър футбол. Единственото, което искахме, е футболистите да влязат максимално концентрирани без да подценяват мача. При 1:0 домакините уцелиха гредата и мачът можеше да стане по-труден за нас”, каза Гонзо след двубоя.

Той призова председателя на съдийската комисия Димо Мориров да не говори пред медиите, а да си гледа работата преди гостуването на “сините” на Черно море в 1/8-финал за купата на България.

“Мачът с Черно море за Купата е много важен за нашия отбор. В първенството изоставаме с точките, но се надявам да ги наваксаме. Няма от какво да се притесняваме. Така, че отиваме за победа във Варна. Надявам се обаче Димо Момиров да не дава пресконференции след двубоя, а да си свърши съвестно работата. Така реферите няма да ни режат, а ще свирят каквото видят, независимо дали Левски губи или печели", заяви треньорът на "сините".

“Ние изиграхме за 16 дни 5 тежки мача. Срещу Сливен се получи спад, който не бе нормален. Все пак футболистите са хора и е нормално да изпитват умора. Левски ще се бори до последно за титлата, докато има шанс. Сигурен съм, че през втория полусезон ще има нови въртележки в първенството. Иска ми се през пролетта Левски да е много по-подготвен, отколкото сега.

До 17 декември Левски ще изиграе общо 30 мача. Това е с 13 мача повече от другите отбори. През пролетта вече графикът на всички ще е еднакъв и ние ще сме много по-силни от другите", обеща Гонзо. Относно зимната селекция Гонзо бе лаконичен: "За селекцията много неща се пишат. Кое е истина и кое не, ще видите скоро"./БЛИЦ