Вратарят на Бурсаспор Димитър Иванков е пред завръщане в Левски, научи БЛИЦ. Спортният шеф и треньор на "сините" Георги Иванов навива Тодор Батков да вземе Митко още тази зима.

"Този слух върви все по-упорито и няма да е изненада, ако Митко отново облече синята фланелка. Всички знаем, че обича много Левски и вече на няколко места е споделил, че желае да завърши кариерата си тук. Именно той ще е идеален заместник на спрягания за трансфер в чужбина Георги Петков, но едва ли Тодор Батков ще се навие да извади голяма трансферна сума, каквато без съмнение ще искат турците. Дано Гонзо успее да навие Батков да изпълни финансовите искове на Бурсаспор и Митко да се завърне", споделиха от "Герена" за БЛИЦ.

От миналата година Иванков е собственост на Бурсаспор, като преди това игра три сезона за Кайзериспор. Договорът на Митко с отбора от Бурса е до лятото на 2010-а. През този сезон 34-годишният страж изигра поредица от силни мачове. Само преди дни Митко опази вратата си суха при победата с 1:0 над Галатасарай. След 14 кръга в турската Суперлига Бурсаспор заема третото място, изоставайки само с 2 точки от лидера Фенербахче.

Иванков е считан за един от любимците на публиката на Левски. Именно на "Герена" Митко изживя най-щастливите мигове във футболната си кариера, ставайки три пъти шампион на България - 2000, 2001 и 2002 г.

Иванков е на първо място във вечната класация на голмайсторите сред вратарите от Европа, както и шести в света.

След контролата с Малта (4:1) Митко отново повтори, че се отказва от националния отбор и дава път на младите вратари. /БЛИЦ