Мениджърът на “Левски” Георги Иванов изрази увереност, че тимът му може да спечели дербито с ЦСКА, което е утре от 17.45 часа на стадион “Васил Левски”. Гонзо заяви, че цял сезон чака този мач, който е специален за футболисти и треньори. Той се противопостави на твърденията, че "червените" са фаворити в мача и заяви, че силите на двата тима са изравнени.

“Стартовият състав ми е ясен. Не смятам, че ЦСКА е фаворит в мача. Силите на двата отбора в момента са изравнени. В едно дерби няма сигурен победител. Аз обаче чакам с нетърпение този мач. Футболистите също гледат по друг начин на дербито – всеки иска да покаже най-доброто от себе си, защото при победа самочувствието е друго. Настроението при нас е приповдигнато, има малко напрежение, но то е в рамките на нормалното. Никой не си прави илюзии, че мачът ще е лесен, но сме готови за него”, бяха първите думи на наставника на “сините” на пресконференцията преди двубоя.

За проблемите в атакуващ план той заяви: “Имаме нови футболисти. Нормално е при липсата на Жоазиньо и Дембеле да има проблеми с агресивността. Новите хора са готови да покажат най-доброто от себе си”.

Гонзо отказа да коментира треньорската смяна в ЦСКА и отрече слуховете, че се е срещал с уволнения Милен Радуканов. Той добави, че познава прекалено добре силните и слабите страни на съперника и не очаква изненада.

За вечната тема около дербито – съдийството и назначаването на Таско Тасков Иванов заяви, че всеки млад рефер ще иска да даде най-доброто от себе си в този мач. “Надявам се Тасков да се справи. Всеки млад съдия, който иска да се развива, трябва да дава най-доброто от себе си в тези мачове. Той е правил грешки, дори свири измислена дузпа срещу нас в мач с Берое, но в дербито всички ще го гледат и ще бъде по-внимателен. Това, че той е юноша на ЦСКА не трябва да ни притеснява. В дербито ще има много нерви и единоборства, но негова работа е да овладее мача”, завърши Гонзо./БЛИЦ