Новият президент на БФС Георги Иванов участва в пресконференцията след първото заседание на новия Изпълком на централата. Гонзо обяви причината, поради която е избрал Кирил Котев за технически директор на футболната централа и обясни защо Михаил Касабов не е част от изпълнителния комитет.

„Всеки, който си е вършил съвестно работата, е на работа в БФС. Няма нужда сега да сочим с пръст. Всеки един от членовете на Изпълкома, който е силен в неговата си област, е разпределен там. Адвокатите отговарят за правните неща. Те са хора, които ще работят с министерствата. Ще ги видите на сайта кой за какво отговаря. Ще видите функциите им“, започна Георги Иванов.

„Борислав Попов е изпълнителен директор на БФС и не е коментирана неговата смяна. Ще запазя за себе си дали съм търсил някого от екипа на Димитър Бербатов. При нас трябва да работят професионалисти и такива с авторитети в обществото. Юристите работят по вписването на новия Изпълком в Търговския регистър. Към края на първенството сме и трябва да се концентрирани върху други неща“, каза новият президент на БФС.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Дали е нормално на 4 април, два месеца преди края на първенството, да говорим за смяна на комисии и членове? Трябва да се концентрираме мачовете до края да бъдат обезпечени по най-добрия начин. Предвид работата му на Кирил Котев в ЦСКА се спрях на него. Избрах го заради работата му като професионалист. Михаил Касабов не е член на сегашния Изпълком, а вицепрезиденти са само хора от Изпълнителния комитет, които са избрани от клубовете на конгреса. Тримата вицепрезиденти се избират от Изпълкома“, уточни Гонзо.

„Ние сме за честното съдийство, за феърплея. Затова има трима ВАР съдии на Лудогорец – Левски. Трябва да сте сигурни, че ще са трима и на Левски - ЦСКА. Искаме да е прозрачно и всички отбори да са равнопоставени. Лично аз вярвам във феърплея. Винаги така съм играл. Ако някой иска да играе по заобиколния начин, не можем да кажем дали да го прави или не. На моите срещи и със съдиите казах, че искам всичко да е по правилата“, заяви 47-годишният президент на БФС.

„До този момент, след като са лицензирани и играят първенство, значи всички клубове да са изрядни. След края на първенството лицензионната комисия ще прецени. Не е моментът сега да ме питате за лицензите на клубовете. Щом участват в първенството, значи отговарят на изискванията. Вече имах няколко срещи с представители на МВР. Бяха доста конструктивни. С една част от тях говорихме за превенция на нерегламентирани залагания. Работим много добре с МВР и СДВР. Ще имаме още една среща другата седмица, защото първенството влиза във финалната права. Знаем, че там се изисква по-голямо внимание от органите на реда“, каза още Георги Иванов.