“Левски” следи изявите на двама футболисти от унгарския Дебрецен. Става въпрос за нападателя Адамо Кулибали и дефанзивния полузащитник Йозеф Варга. Спортният директор Георги Иванов е наблюдавал двамата в мача Дебрецен – Халадаш (1:2) през уикенда. Кулибали се отчете с гол от дузпа. Нападателят е сред вариантите за заместник на Гара Дембеле, който почти сигурно ще бъде продаден в чужбина след края на сезона. Проблем при евентуалното преминаване на французина Кулибали на “Герена” може да се окаже финансовата страна и високите претенции на играча, пише “Гонг”. И двамата взеха участие в двубоя през 2009 година, когато Дебрецен отстрани “Левски” по пътя към груповата фаза на Шампионска лига. Следващото лято унгарците елиминираха и Литекс, като Кулибали се разписа при победата с 2:0 в Дебрецен.

Адамо Кулибали е роден на 14 август 1981 година в Париж. Играе за Поиси, Сент Труиден (Белгия), Антверп, а от 2009 година е в Дебрецен. За унгарците има 43 мача и 18 гола. Висок е 187 см.

Йозеф Варга е роден на 6 юни 1988 година в Унгария. Юноша на Дебрецен, в първия тим от 2008 година. Играе на поста дефанзивен полузцащитник, висок е 175 см. Бивш младежки национал на Унгария, а сега е част от първия състав./БЛИЦ