Спортният директор на "Левски" Георги Иванов не е никак доволен, че на "Герена" отново са принудени да окомплектоват нов отбор. Преди първата тренировка от лятната подготовка Гонзо съобщи, че звездата Антонио Аниете напуска, тъй като не е приел предложените му условия за нов договор.

"В момента условията, които предлагаме са такива, че хората мислят или направо
ни отказват. Това са ни финансовите възможности. Аниете ни отказа, Прохазка и останалите, които имат предложения, чакаме да кажат своя отговор. С Марсело Апиа и Денис Мехмедов преговаряме. Извикахме ги в София, за да видят базата и града. Чакаме техния отговор, след като им отправихме нашата оферта. Не бързаме с новите играчи. Не желаем да купуваме на килограм. Имаме нужда от мотивирани футболисти, които да играят за "Левски". Доста българи, с които преговаряме, искат време да мислят. Не искам да обиждам никого или друг тим от провинцията, но днешните играчи са съвсем различни. Футболистите се промениха и вече се пазарят за по 1000 лева. Много са малко свободните футболисти, които имат качества за "Левски", заяви Гонзо.

"Не бих казал, че нещо ме притеснява, днес е първи ден. Целта не е да вземем 10 човека, за да ги покажем. Целта е да вземем играчи, с които да направим колектив. Не може всяка година да вземаме различни. На много от играчите договорите им изтекоха и е нормално да се разделим. Честно да ви кажа, омръзна ми всеки път да правим нов отбор, но положението е такова. Трябва да се съобразяваме. Стойчо Стоев има цялото време на света да работи по начина, по който иска. Нормално е да не му е лесно, с толкова малка група футболисти на първата тренировка", каза Георги Иванов.

"Много рано започваме, футболистите още са в почивка. Другите първенства започват август, а ние юли. Предлагаме и намалени параметри, но все пак гледаме футболисти, и се надявам да подпишем с някои. Трябват ни играчи, които да са гладни за победи. Целта на "Левски" във всеки мач е да побеждава. Вече работим с по-малки параметри, бюджетът за първия отбор е намален с 50 000 лева на месец", добави Гонзо.

"Финалът за Купата на България трябва по-скоро да го забравим. Загубата най-вероятно се случи, защото играхме във втората шестица и не можехме да поддържаме високо ниво. Миналата година първенството беше в такъв формат, че разделението на шестиците дойде след 22-ия кръга. Ако ние бяхме в първата шестица, със сигурност щяхме да се представим много по-добре", завърши спортният директор на "Левски".