Наставникът на "Левски" Георги Иванов изрази оптимизъм преди гостуването на Миньор. Напеченият мач в Перник е утре от 17:00 часа.

"В последните години "Левски" играе успешно в Перник с изключение на последния мач, който завършихме 0:0, но изпуснахме сигурно 5-6 голови положения. Не се притеснявам от развоя на двубоя. "Левски" е по-класният отбор. Мисля, че всички мерки са взети от полицията за реда на трибуните. Смятам, че на терена ние ще се справим с напрежението", коментира на традиционната си пресконференция Георги Иванов.

"Добре знаем, че Перник мрази "Левски". Винаги сме били дразнител за Миньор, но няма как да ни уплашат. Те ще използват еуфорията по трибуните, но ние сме по-класният отбор, не се плашим. Важно е как ще играе нашият отбор. Сержиньо Грийн тренира от една седмица наравно с останалите и не виждам причина да не играе срещу Миньор. Карил Акалски е контузен", добави Гонзо.

"Паузата в шампионата се отрази добре. Имахме достатъчно време да тренираме и да наблегнем на нещата, които липсваха. Доволен съм от играта срещу "Ботев" (Враца) и смятам, че през последните три седмици имаме подобрение в нашата игра", коментира Иванов.

"Знам кои ще играят в Перник. Хубаво е, когато всички са готови. Новите футболисти вече показват възможностите си. Имаме цялата информация за силни и слаби страни за играта на Миньор. Не се притеснявам от тях. Сигурен съм в качествата на моите футболисти. Мачовете с Черно море и Монтана не бяха изиграни по най-добрия начин, но затова причините са субективни, тъй като имаше доста контузени в нашия състав. Радвам се, когато наш футболист е в националния отбор. Симеон Райков е млад, тепърва ще се развива. Не може да гадаем дали Тони Калво е във форма. Ще видим на терена. Най-важното е как футболистите играят в мачовете. Има положителна промяна в отбора. Може би напрежението спадна. Смятам, че ще виждаме един по-силен "Левски", оптимист е Гонзо.

Групата на "Левски" за гостуването на Миньор
Вратари: Пламен Илиев, Божидар Митрев
Защитници: Александър Башлиев, Иво Иванов, Йордан Милиев, Дъстли Мулдер, Орлин Старокин
Полузащитници и нападатели: Даниел Димов, Сержиньо Грийн, Владимир Гаджев, Тони Калво, Лъчезар Балтанов, Христо Йовов, Дарко Тасевски, Симеон Райков, Иван Цветков, Даниел Младенов, Сьорд Арс.