Спортният директор на “Левски” Георги Иванов не бе доволен след равенството 0:0 като гост на Миньор в мач от 21-ия кръг на “А” група. За първи път от доста време Гонзо призна, че отборът е загубил шансове за титлата. Въпреки издънките от началото на пролетния дял от сезона, Иванов твърдеше, че “сините” все още могат да станат шампиони.

“В двата мача с Литекс и Миньор сами си направихме живота тежък. Почти загубихме шансове за титлата и отпаднахме от турнира за Купата на България. С всеки изминал кръг, когато губиш точки, нормално е да намаляват и шансовете ти за трофей. До края на първенството има още мачове, но като цяло загубихме шансове за първото място”, заяви Гонзо.

Спортният директор се усъмни и в качествата на футболистите. “Днес създадохме доста положения. Като се замисля вече не е липса на късмет, а на умения. Факт е, че за два мача създадохме толкова положения, колкото някои отбори не създават за цяла година. Точно това е разликата, че преди вкарвахме от три ситуации два гола, а сега от десет не може едно попадение да реализираме. Аз като бях - вкарвах. Големите футболисти затова са такива, за да решават важни мачове. В моменти, в които е тежко и трудно и не виждаш как можеш да спечелиш, да извадят отбора и от една ситуация да реализират. Днешната среща бе точно такава”, допълни още Гонзо.

На въпрос, как ще приеме факта, че “Левски” е на път втора поредна година да остане без трофей, Георги Иванов заяви: “Нормално е да не го приемем по добър начин. Ние изградихме един отбор от 15 нови футболисти. Нов отбор не се прави току така, нормално е да има спад. Продължаваме напред и работим, това е. Всичко се дължи на загубата от ЦСКА и липсата на Жоазиньо. До момента хората, които играят на неговата позиция, не оправдават доверието. Нормално е, когато губиш един основен футболист, да е трудно за отбора. От тук нататък ще играем във всеки мач за победа и накрая, каквото става.”

“Виждате, Иса от централен нападател го направихме десен външен халф. Когато отборът не играе по добър начин, не играе и централният нападател. Гара Дембеле показва същото желание, просто му липсват головете. Не може да разчитаме само на него. Играем с четирима офанзивни футболисти”, завърши спортният директор./БЛИЦ