Треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо обяви, че централният защитник Росен Колев ще остане в тима и през следващия сезон, въпреки информациите, че младежкият национал ще премине в италианския Каляри. Гонзо разкри, че вратарят Георги Китанов най-вероятно ще продължи да играе за „моряците“, тъй като към него има интерес, но няма оферти. Според него Китанов, който през зимата беше на проби в ПСВ Айндховен, още е млад да играе в чужбина.
 
Стана ясно, че Илиян Капитанов е 10-ият футболист, който напуска Черно море. Той е отказал да подпише нов договор. Както е известно, „моряците“ се разделиха с Инганго, Идалго, Паломино, Комел, Симеонов, Детелин Димитров, Камазола, Тодор Колев и Мирослав Манолов. Гонзо подчерта, че капитанът Георги Илиев няма да играе за друг български клуб.
 
„Още през януари, когато не се получи трансферът на Георги Илиев в Китай, аз лично му обещах, че през лятото ще го пуснем, ако получи оферта от чуждестранен тим. Той е с огромни заслуги за клуба и е нормално да не му правим спънки за трансфер зад граница. Оферта за него на този етап обаче няма“, коментира Георги Иванов.
 
В неделя сутринта варненци заминават на лагер в Банско, където ще останат до 6 юли. По време на подготовката Черно море ще изиграе пет контроли – Черноморец (25 юни), Локомотив (София) (29 юни), Пирин (Гоце Делчев) (2 юли), Банско (5 юли), и Калиакра (13 юли).